Comuna Vulturu

Constanța

[[scheduler_plugin]]

„Zilele comunei Vulturu“ desfășurate în perioada 7 – 14 ianuarie, când se organizează la nivelul localității concursuri spotrive ( table, șah, tenis de masă, cros), activități culturale șezătoarea organizată cu sprijinul femeilor din sat și alte festivități menite să celebreze comuna Vulturu.

Zilele Mărțișorului sunt organizate în cadrul unităților de învățământ din localitate unde copii de toate vârstele împreună cu îndrumătorii lor celebrează venirea primăverii.

Pe 8 Martie cu ajutorul copiilor înscriși în cadrul învățământului preșcolar și școlar celebrăm zâmbetul, gingășia, generozitatea și dăruirea ei – a femeii de toate vârstele prin spectacole, activități artistice și creative.

„Ziua Muncii“ – 1 mai, o sărbătorim cu toții, prilej cu care ne adunăm pe vechea Vale a Banciului lângă pârâu  pentru dverse activități distractive.

Evenimentele la care participă ansamblul artistic de copii „Cartalul“ în lunile mai, iunie, august sunt importante pentru comuna Vulturu.

Numeroasele premii și trofee câștigate de copii ansamblului „Cartalul“, cât și deversele spectacole la care au participat ne fac mândrii de copii noștri.

Zilele recoltei sunt și ele celebrate în comuna Vulturu, unde bogățiile naturii sunt expuse și admirate de către locuitori sau chiar vizitatorii noștri.

Hramul lăcașului de cult din comuna Vulturu „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril“ sărbătorit pe 8 noiembrie, este un alt eveniment la care locuitorii comunei participă, prilej în care suntem împreună. Slujba religioasă oficiată de părintele Viziteu Ciprian, este precedată de masa festivă.

Ziua națională a României sărbătorită în toată țara și nu numai, nu putea să nu fie un eveniment și pentru comuna Vulturu.

Ne sărbătorim ziua națională cu festivități oficiale și spectacole oferite de copii noștri.

După un an bogat, cu bune și cu rele intrăm în spiritul sfintelor sărbători de Crăciun cu colinde, colindători, datini vechi, multă bucurie și daruri multe oferite copiilor noștri și nu numai.

Anul nou îl sărbătorim cu cete de colindători, cu artificii și cu noi dorințe pentru anul nou.