MOTO

Munca este legea lumii moderne, ce nu are loc pentru leneși… temeiul unui stat e munca… bogăția unui popor nu stă în bani, ci iarăși în muncă… Fiecare din noi și mic și mare datorăm un echivalent de muncă societății în care trăim.

(Mihai Eminescu)

Așezare geografică

Comuna Vulturu este situată în partea de Sud-Est a României, în zona Dobrogei, la o distanță de 30 km de Hârșova, orașul cel mai apropiat și la 72 km de municipiul Constanța. Relieful este de podiș, din platforma bazinului Pantelimon și este străbătut de apele Pârâului Cartal. Se învecinează la nord cu localitatea Dulgheru, la est cu localitatea Casimcea, la vest cu localitatea Stupina iar la sud cu localitatea Runcu.
Clima zonei este temperat continentală exprimată de valori anuale ale temperaturii aerului (9–11ºC) și prin precipitații medii anuale cu valori sub 36 – 45 l/m². Localitatea Vulturu este străbătută de DJ 225, care face legătura cu comuna Pantelimon și cu comuna Saraiu, județul Constanța. Accesul la calea ferată este la o distanță de 40 km de localitate, în comuna Târgușor județul Constanța.

Organizarea spațială

Comuna Vulturu se întinde pe o suprafață de 6591,9008 ha din care:

  • 5940,7508 ha teren arabil extravilan;
  • 203,67 ha teren intravilan;
  • 447,48 ha pășune.

Comuna Vulturu este o localitate țărănească cu o istorie și o tradiție proprie, care o face să se deosebească de alte sate dobrogene.

Primăria Comunei Vulturu a fost înființată în 09.05.1989 ca urmare a reorganizării administrativ teritoriale și deservește un număr de 689 de locuitori, conform recensământului din anul 2021.
Primăria Comunei Vulturu este instituția publică cu activitate publică permanentă, care duce la îndeplinire, efectiv hotărârile Consiliului Local Vulturu și soluționează problemele curente ale colectivității locale prin cei 10 angajați.
Primăria comunei Vulturu își desfășoară activitatea într-o clădire din centrul comunei care are 3 birouri și este dotată cu 9 calculatoare, 1 multifuncțional și 2 imprimante.

Close Search Window