MOTO

Omul nu poate deveni om decât dacă este educat. (John Amos Camenius)
Natura ne aseamănă. Educația ne deosebește. (Confucius)

Grădinița cu orar normal Vulturu

Pornind de la considerația că un copil care intră pe băncile școlii nu are șanse prea multe să se adapteze cu succes activității școlare , dacă nu a urmat măcar un an de  grădiniță, a rezultat ideea înființării „Grădiniței cu Orar Normal Vulturu” în anul 1954 care în momentul de față pregătește un număr de 20 de preșcolari.
„Grădinița cu Orar Normal Vulturu” asigură un mediu favorabil dezvoltării armonioase și pregătirea preșcolarilor cu succes.
Educația realizată în școală are sarcina de a pregăti omul ca element activ al vieții sociale ca forță, muncă și subiect al realității sociale.

Școala cu clasele I-VIII Vulturu

În anul 1885 a luat ființă prima școală, pe locul unde se strângeau copiii sătenilor să poată descifra muchiile “Abecedarului lui Creangă”.

Trebuie amintit că profesorul Constantin Pârvescu a întemeiat pentru prima oară, o monografie a satului Cartalu și a obiceiurilor sătenilor, rămase și azi punct de reper în activitatea școlii din Comuna Vulturu. De-a lungul timpului școala a beneficiat de diverse extinderi și reabilitări, dar ultima și cea mai semnificativă este cea din 2012 când s-a făcut atât reabilitare și consolidare, cât și extindere. În anul 2021, atât grădinița cât și școala, au fost dotate cu echipamente IT și sistem wireless pentru conectare la internet, iar școala a beneficiat de un amplu proces de reparații și de zugrăveli interioare și exterioare.

 

Close Search Window