Comuna Vulturu

Constanța

MOTO

Omul nu poate deveni om decat daca este educat.–John Amos Camenius
Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste.–Confucius

Grădinița cu orar normal Vulturu

Pornind de la considerația că un copil care intră pe băncile școlii nu are șanse prea multe să se adapteze cu succes activității școlare , dacă nu a urmat măcar un an de  grădiniță, a rezultat ideea inființării „Gradiniței cu Orar Normal Vulturu” în anul 1954 care în momentul de față pregătește un număr de 35 copii.
Prin cele 2 educatoare  „Grădinița cu Orar Normal Vulturu” asigură un mediu favorabil dezvoltării armonioase și pregătirea preșcolarilor cu succes.
Educația realizată in scoala are sarcina de a pregati omul ca element activ al vieții sociale ca forța, munca si subiect al realitatii sociale.

Școala cu clasele I-VIII Vulturu

În anul 1885 a luat ființă prima școală, pe locul unde se strângeau copiii sătenilor să poată descifra buchiile “Abecedarului lui Creangă”.

Trebuie amintit că profesorul Constantin Pârvescu a întemeiat pentru prima oară, o monografie a satului Cartalu şi a obiceiurilor sătenilor, rămase şi azi punct de reper în activitatea şcolii din Comuna Vulturu.

Școala cu clasele I-VIII Vulturu funcţionează astăzi cu un număr de 86 de elevi şi 12 cadre didactice.

Cele două laboratoare IT – AeL și Informatic cu care a fost dotată unitatea școlară din anul 2008, sunt folosite în condiții optime de către cadrele didactice și elevi cu sprijinul conducerii unității școlare.